Open deur beleid

Open deuren

Boeijend Erf heeft een open deur beleid. Onze bewoners zijn vrij om te gaan en te staan waar zij willen. Dit geeft een ultiem gevoel van vrijheid. Geen gesloten afdeling. Als men naar buiten wil dan is dat altijd mogelijk. Ook als men het Erf wil aflopen. Wij zullen er alles aan doen om het leven in en om de Boerderij zo aangenaam mogelijk te maken. Onze bewoners zullen dan niet snel de behoefte hebben om het Erf af te lopen. Doet iemand dat wel, dan lopen we gewoon mee. En onze ervaring heeft geleerd dat men door middel van afleiding ook weer mee terug loopt. Maar om dit te voorkomen zullen we voor genoeg afleiding zorgen in de Boerderij en op het Erf.
Ook met het open deuren beleid staat veiligheid voorop. Er zullen dan ook altijd genoeg ogen en oren aanwezig zijn om onze bewoners ook in vrijheid te kunnen begeleiden.

Nieuw of niet?

Het lijkt een nieuw beleid. Maar dat is het niet meer gelukkig. Steeds meer verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen zijn overgestapt op het open deuren beleid. Zelf hebben wij daar al jaren ervaring in opgedaan in onze andere opgezette wooninitiatieven van Boeijend Huys. En stel u eens de vraag. Is het eigenlijk wel normaal om mensen op te sluiten, omdat dementie in het leven is gekomen? Wij vinden van niet. Creativiteit en aandacht voor het individu en de woongroep als geheel is hierin de sleutel. Maar ook de afleiding en prikkels die er zijn in en rond de Boerderij. Wanneer dit zoveel mogelijk lijkt op het gewone huishouden dan is er al een hoop winst geboekt.