Dagbegeleiding

Dagbegeleiding

Geheel in de visie van het wonen op de Boerderij is ook de dagbegeleiding voor ouderen kleinschalig en huiselijk. Het wonen en de dagbegeleiding is op onderdelen geïntegreerd. Het zal u niet verbazen dat het buitenleven centraal zal staan. Denk daarbij aan wandelen op het Erf, kroelen en verzorgen van de dieren. Genieten van al het groen wat opkomt. Plukken van bloemen voor een mooi boeket. Maar ook binnen hebben we volop ruimte te bieden. Bij slecht weer, maar ook als je gewoon geen buitenmens bent.

Dagelijks kunnen wij aan 5 ouderen dagbegeleiding bieden in een veilige en gezellige omgeving. Dit geeft unieke mogelijkheden om het wonen en de dagbegeleiding te combineren. Gebruikmakend van de voorzieningen in het woonhuis, zullen cliënten in een sfeervolle ruimte worden verwelkomd.

Net zoals bij het wonen wordt ook de dagbegeleiding verzorgd door vaste medewerkers. Dit betekent elke dag dezelfde vertrouwde gezichten. Dit geeft een ruim
gevoel van veiligheid en geborgenheid.
De begeleiding zal bestaan uit het organiseren van allerlei creatieve dingen, volledig toegespitst op de hobby’s en interesses van de cliënten. Maar ook het bereiden van de lunch, het maken van soep, het leggen van een kaartje en allerlei andere activiteiten worden georganiseerd.

Kortom: Dagbegeleiding is een beleving!

Alles is bespreekbaar

In de dagbegeleiding bieden we geen standaard pakket aan. Ook de tijden zijn flexibel. Voor de een zal een middag voldoende zijn. De ander heeft behoefte aan een hele dag. Maar denkt u ook bijvoorbeeld aan dagbegeleiding in het weekend. Ook lange dagen zijn bespreekbaar omdat het voor u niet veilig is om een lange dag alleen thuis te zijn. U kunt dan ook bij ons verblijven tot en met de avond. Zodat als u ‘s-avonds thuis komt gelijk naar bed gebracht kan worden in samenwerking met de plaatselijke thuiszorg.

De dagbegeleiding heeft ook als doel dat u aan Boeijend Erf went om er op termijn uw intrek in te nemen en 24 uurs zorg te gaan ontvangen. De overgang is dan niet zo groot, want u ziet dagelijks dezelfde gezichten.